Massagetherapie maakt gebruik van verschillende technieken om uw gewrichten en spieren te manipuleren, om zo de conditie van uw lichaam te verbeteren. Massage verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het lichaam, waardoor afvalstoffen uit het spierweefsel worden afgevoerd. Massage versnelt ook het natuurlijke vermogen van uw lichaam om zichzelf te genezen.


Spierconditie en herstel

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het onderhouden van de conditie van de spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Hierdoor kunnen ook voorstadia van mogelijk blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

 

Sportprestaties

Naast het inzetten van sportmassage bij blessures kan deze ook voorafgaand aan het sporten worden toegepast. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben om de spieren te activeren. Na een prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen, het lichaam moet hiervan herstellen en een ontspannende massage kan dan een goede bijdrage leveren aan dat herstel.