Wat is een fysiotherapeut?

Fysiotherapeuten zijn hoog opgeleide professionals en hierdoor experts in diagnose en behandeling van klachten, oefeningenschema's, blessurepreventie, revalidatie en vele andere gebieden van sport en gezondheid en fitheid.

Wat moet ik meenemen?

Bij de eerste afspraak neemt u mee:

  • Gegevens verzekering
  • Geldig identiteitsdocument
  • Handdoek
  • Verwijsbrief (indien van toepassing)

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, voor fysiotherapie geldt sinds 1 januari 2006 een directe toegankelijkheid (DTF). Dit houdt in dat u zonder verwijsbrief van uw huisarts naar de fysiotherapeut kunt. Uw fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen en bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar de huisarts.

Hoe maak ik een afspraak?

De makkelijkste manier van het maken van een afspraak is via onze website bij "maak een afspraak", ook kunt u hier alle relevante gegevens invoeren. Daarnaast kunt u een telefonische afspraak maken op telefoonnummer: 033-2030393.
Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@princenhof-fysiotherapie.nl

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van het probleem en van u als individueel. Na een grondige intake en onderzoek zal uw fysiotherapeut de uitkomsten met u evalueren en een behandelplan voor het revalidatieproces met u bespreken.

Met welke klachten kan ik bij Princenhof Fysiotherapie terecht?

Onderste extremiteit: Heup, knie, enkel, voet en alle tussenliggende musculatuur.
Bovenste extremiteit: Schouder, elleboog, pols, hand en alle tussenliggende musculatuur.
Wervelkolom: Rug en nek en alle tussenliggende musculatuur.
Orthopedische revalidatie: Voor revalidatie, na heup/knie prothesen en bij andere operaties aan het houdings-, en een bewegingsapparaat, kunt u ook bij ons terecht.

De fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk zijn allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Keurmerk fysiotherapie en zijn BIG geregistreerd.

Indien u aanvullend bent verzekerd dan heeft u vaak recht op fysiotherapie vergoedingen. Aangezien verzekeraars verschillende tariefstructuren hanteren, verzoeken wij u om zelf goed in de gaten te houden hoeveel en welke behandelingen er (nog) vergoed worden. Als een behandeling namelijk niet meer vergoed wordt onder uw verzekering, moet u deze zelf betalen.
Wij declareren de rekening van uw behandeling direct aan uw verzekering. Alleen wanneer u niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie krijgt u zelf de nota toegestuurd. Ook bij rechtstreekse declaratie aan uw zorgverzekeraar blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor de betaling van de nota. Bij de aanvullende verzekeringen tellen alle behandelingen, dus ook verkregen bij een andere praktijk, in hetzelfde kalenderjaar.
Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten in 2023. (behalve: Zorg en Zekerheid en Caresq).
Bij deze laatst genoemde verzekeraars kunt u de factuur zelf indienen en krijgt u de behandeling (gedeeltelijk) vergoed.

Dit is afhankelijk van uw klacht. Fysiotherapie behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed, vallen NIET onder het eigen risico.
Indien u een chronische aandoening heeft, wordt deze vanuit de basisverzekering vergoed en zal zodoende (in de meeste gevallen) onder het eigen risico vallen.

Wanneer een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Afmelden kan telefonisch tel:033-2030393, via de voicemail of per email naar info@princenhof-fysiotherapie.nl. Let op: niet of niet tijdig afgezegde afspraken mogen niet bij de zorgverzekering gedeclareerd worden. De behandelkosten hiervoor zullen dan bij u in rekening worden gebracht.

 

Stel ons een vraag

Stel gerust een vraag over fysiotherapie via onderstaand formulier. Uw bericht wordt direct verzonden naar onze medewerkers, die deze zo snel mogelijk zullen antwoorden.